воскресенье, 23 сентября 2018 г.

Вірте у казку і нехай всі мрії збуваються!

Ми, українці, володіємо колосальним духовним і моральним потенціалом, який зосереджено в українській традиційній культурі. Наш обов’язок – задіяти цей потенціал у державотворенні, у формуванні національної самосвідомості громадян нової України. Щоб по-справжньому пізнати свій рідний народ, необхідно вивчати його традиції, історію, мову, культуру.
Годину народознавства “У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай” було проведено в селі Банилів-Підгірний бібліотекарем сільської бібліотеки №3 хутора Рівня Нагорською Оксаною Володимирівною та вчителем початкових класів Абрамчук Аллою Сільвестрівною.
На святі були присутні учні 3 класу, батьки, бібліотекарі сільської бібліотеки №1 Коваль Тетяна Павлівна та Стратейчук Віра Омелянівна, а також члени клубів за інтересами “Краяни”, “Чомучки” сільської бібліотеки №1 та клубу “Пізнайко” бібліотеки №3.
Алла Сільвестрівна розповіла діткам про величезне значення свята Різдва Христового та всіх зимових свят у житті кожного християнина. На запитання, що ж означає це свято для самих учасників заходу та їхніх родин, діти відповіли колядками та різдвяним віншуванням і розповідали про звичаї святкування у їхніх родинах.
Діти разом з Оксаною Володимирівною, Аллою Сільвестрівною, з батьками і з працівниками книгозбірні виконали улюблені колядки усіх українців “Добрий вечір тобі”, “Нова радість стала”, “Старий рік минає”. А також “чомусики” та “пізнайки” переглянули цікаві мультфільми на різдвяну тематику.
Це було казкове дійство, оскільки колядники, як у давні часи принесли з собою Різдвяну Зірку, звучала мелодійна пісня дзвоників, яка супроводжувала виступи одягнених в українське вбрання хлопчаків і дівчаток. Лунали дзвінкоголосі вітання-віщування. А цигани намагались продати козу колядникам, життя якій врятував лікар.
Хоч на коротку мить присутні поринули в чарівний світ різдвяних мелодій, відчули всю урочистість та величність зимових свят.
На завершення свята прозвучала пісня “Україна колядує”, яку співали разом з учасниками дійства всі присутні на святі. За традицією колядників віддячили солодощами.
Організатори сподіваються, що цей захід стане доброю щорічною традицією. Нехай Новий рік буде радісним, а Різдво – світлим і вселяє надію. Нехай лунають у Вашій оселі сміх, колядки та щедрівки. Нехай не оминають Вашого дому посівальники з добрими побажаннями!
Веселих свят! Смачної куті! Гарного настрою, миру й добра на весь рік!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

У Банилові-Підгірному дітям розповідали про День Незалежності 25.08.2018  |  Admin Нині свято нашого народу, Свято України її роду!...