понедельник, 11 декабря 2017 г.

                      Учні радо зустрічали ювіляра  Самійла  Миколайовича  Слюсарчука в  Банилові -     Підгірному                                                                   
                                                                                          «Веде дорога в світ, де все таке незнане,
                                                                                           Де безліч запитань в житті нам постає.
                                                                                           Та хай у нім завжди добро лиш буде нами.
                                                                                            Відкриймо шлях йому у серденько своє.»
          




                                                                                 Відкриймо шлях йому у серденько своє.»
 В Банилів – Підгірний завітав на гостини Самійло Миколайович Слюсарчук. Зустріч учнів 8 класу із нашим земляком, письменником рідного краю,  приурочену до 80 річного ювілею поета підготували і провели бібліотекарі села Банилів - Підгірний і вчитель світової літератури Гакман Лариса Іванівна.
 Можливо, не кожному з вас припадало на думку, що поряд з нами живуть генії, що талант народжується поміж нас, а можливо, і хтось із вас за кілька десятків років стане на цьому ж порозі людиною, якою ми пишатимемось, про яку прийдешні покоління скажуть: «Самородок». Такими словами звернулась до учнів Лариса Іванівна на початку зустрічі. Вона радо привітала Самійла Миколайовича і прочитала йому вірш – посвяту , який сама написала для цієї зустрічі.
Бібліотекар Оксана Володимирівна Нагорська розповіла учням про життєвий шлях поета. Провідний бібліотекар Коваль Тетяна Павлівна ознайомила всіх присутніх з творчістю Самійла Миколайовича. А завідувач бібліотекою Стратейчук Віра Омелянівна прочитала в подарунок  поетові вірші.
А далі слово надали самому ювіляру. Талановитий  поет, диктор на радіомовленні, який дбає про українське слово. Тому мова про загальнолюдські цінності, про виховання людини-патріота наскрізь пронизувала виступ Самійла Миколайовича.
У відвертій розмові автора з учнями він відкрив перед  їхніми очима вікно у свою творчу майстерню,  планами на майбутнє, читав власні твори. З роздумів, поезій та авторських коментарів учасники зустрічі дізналися про творчий шлях та становлення, про його погляди та переконання.
Цікавими  історіями  життя, що в подальшому перелилися у творчість поділилася зі всіма присутніми дружина Самійла Миколайовича .  Учні задавали їй запитання про їх першу зустріч, про їх кохання, про щасливі і сумні миті  їх життя. Особливо цікавим фактом для присутніх стало ще й те, що письменник  та його дружина навчалися , познайомилися і закохалися у стінах нашої Банилово – Підгірнівської  школи .
На зустріч була запрошена гість поет, прозаїк Гулей Марія Тодорівна. Яка вітала поета з ювілеєм, дарувала всім присутнім свої поетичні рядки. Відповідала на запитання учнів.
 Зерна добра, честі, порядності невимушено лягали у душі підростаючого покоління. Слухали, затамувавши подих, бо у роздумах і віршах виражалися такі близькі всім почуття, такі святі поняття: мати і батько, рідна хата і рідний край, кохання й друзі…
Зустріч настільки зацікавила присутніх, що наприкінці було багато побажань творчого натхнення та нових зустрічей. А Самійло Миколайович подарував всім присутнім свої книги.

 Отож, ця зустріч вийшла напрочуд насиченою, цікавою, душевною, корисною. Сподіваємось, що зустріч  залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів Самійла Миколайовича Слюсарчука та інших письменників наших земляків.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

У Банилові-Підгірному дітям розповідали про День Незалежності 25.08.2018  |  Admin Нині свято нашого народу, Свято України її роду!...