воскресенье, 23 сентября 2018 г.

Банилівські школярі змагалися на краще знання казок

Запросила в гості казка:
«Друже, завітай будь ласка»,
Я, звичайно, забіжу
Й вам докладно розкажу:
В Банилів-Підгірний на гостини завітала казка. Пізнавальний та жвавий казковий брейн-ринг, підготовлений вчителем початкових класів Абрамчук Аллою Сільвестрівною спільно з бібліотекарем сільської бібліотеки хутора Рівня Нагорською Оксаною Володимирівною, зібрав найкмітливіші команди юних знавців казки. Учні довели, що добре знають казки та їх героїв. Напередодні була оформлена виставка книг “Відчиняє двері казка”.
Третьокласники гідно впорались зі складними завданнями інтелектуальної гри. Метою заходу було перевірити знання набуті учнями під час вивчення казок, розширити творчі здібності , їх кмітливість і спостережливість, розвивати творчість, мислення, вміння працювати в групах.
У грі брали участь дві команди: «Всезнайки» та «Казкарі». Учні змагалися в семи конкурсах, в яких потрібно було продемонструвати знання казок та казкових героїв. За кожну вірну відповідь у конкурсі команди отримували бал і кольоровий листочок, а команда, яка набрала більшу кількість листочків, стала переможцем.
Найцікавішими завданнями для учасників команд були «Впізнай казкового героя», «Чиї це речі?» (назвати, яких відомих казкових героїв характеризують предмети) та «Доповни пари казкових героїв» (учням називався один герой, а вони називали іншого, наприклад, Круть і … Верть).
Найважчим із конкурсних завдань був конкурс капітанів. Цікавим виявилося те, що діти повинні були дати найбільшу кількість правильних відповідей на поставлені питання за 1 хвилину та розв’язати клубок заплутаних казок.
Важке завдання було у почесного журі конкурсу, у складі заступника директора навчально-виховної роботи в початковій школі Чорнолюк Світлани Іванівни та бібліотекаря шкільної бібліотеки Баланюк Ірини Василівни, тому що всі учасники команд гідно справились зі своїми завданнями.
За підсумками гри переможцем стала команда «Всезнайки», вони перемогли з невеликим відривом в рахунку. 26 листочків у «Всезнайок» та 25 листочків «Казкарів». Переможці гри були нагороджені пам’ятною грамотою.
На завершення заходу Оксана Володимирівна провела бібліографічний огляд книжок « Мандруй казковими стежками»
Брейн-ринг пройшов дуже вдало, весело та цікаво, а головне – в учнів виникло бажання знову прочитати та згадати улюблені казки і поринути у той захоплюючий світ казки, де можна уявляти та мріяти, радіти і сумувати…

Комментариев нет:

Отправить комментарий

У Банилові-Підгірному дітям розповідали про День Незалежності 25.08.2018  |  Admin Нині свято нашого народу, Свято України її роду!...